Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Esta Soler: Πως γύρισε την παλίρροια για την ενδοοικογενειακή βία


Το 1994 η Esta Soler έπεισε το Κογκρέσο να ψηφίσει ένα νόμο για την καταπολέμηση των καταστροφικών συνεπειών της βίας κατά των γυναικών. Σήμερα η αποστολή της είναι παγκόσμια.
Η Esta Soler κατηύθυνε την Futures Χωρίς Βία να γίνει μία από τις πιο αποτελεσματικές οργανώσεις προάσπισης του κόσμου στην προσπάθεια να αναγνωρίσουν και την πρόληψη της βίας με βάση το φύλο. Ο οργανισμός, που ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια, παρέχει εκπαίδευση, την ανάπτυξη και την κατάρτιση πολιτικής για την μείωση του επιπολασμού της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών και φροντίζει για τα θύματά του. "Όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε καν η γλώσσα γι'αυτό" λέει η Soler.
Η Futures Χωρίς Violence - τότε ονομαζόταν Ταμείο Οικογενειακής Βίας και Πρόληψης - πίεσε για μια δεκαετία για να πάρει την  Πράξη της Βίας κατά των Γυναικών ,η οποία πέρασε το 1994. Το Συνέδριο επιβεβαίωσε και επέκτεινε το νόμο το 2000, το 2005 και πιο πρόσφατα το 2013. Σήμερα, η Futures Χωρίς Βία έχει γραφεία στο Σαν Φρανσίσκο, στην Βοστόνη, στην Ουάσιγκτον και στο DC αλλά το όραμά τους είναι η παγκόσμια στιγμή του τερματισμού της βίας με βάση το φύλο. Σήμερα, η Solder βρίσκεται σε συνεργασία με τους ακτιβιστές κατά της βίας σε όλο τον κόσμο για να περάσει την Πράξη της Διεθνούς Βίας Κατά των Γυναικών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου